Geen Tabaksreclame Shanghai

Redactie FOK!frontpage
Hoewel al duidelijk was dat er geen tabaksreclame op de auto's mag staan tijdens de Grand Prix van China, mag er nu ook op en naast het circuit geen reclame meer worden gemaakt voor rookwaar.

Voor Bernie Ecclestone moet het een kleine schok geweest zijn. Shanghai heeft plotseling besloten om geen tabaksreclame toe te staan op en rond het circuit. Niet alleen de auto's moeten dus tabak vrij zijn, maar ook de paddock het circuit en de pitstraat moeten vrij zijn van tabak-reclame.

Vooral voor Ferrari-sponsor Marlboro zal dit een probleem zijn. Het sigarettenmerk was immers hoofdsponsor van het evenement. Marlboro heeft zijn sponsoring inmiddels al teruggetroken. Een nieuwe hoofdsponsor lijkt inmiddels wel al gevonden te zijn. Het Chinese oliebedrijf Sinopec zou zijn naam aan het evenement hebben verbonden.

De Grand Prix zal verreden worden over bijna vier maanden op 26 september. Deze termijn is natuurlijk erg kort en het besluit komt daardoor extra hard aan. Vooral omdat de sigarettenfabrikanten veel mogelijkheden zagen in China. Nadat eerder Turkije al besloten had sigarettenreclame te verbieden, lijkt het erop dat de noodzaak om in andere continenten te gaan racen steeds kleiner wordt.