Nalbandian naar halve finale

Tim (mitt)
David Nalbandian heeft zich als laatste toegang verschaft tot de halve finale van Roland Garros in Parijs. In de kwartfinale won hij in een hoogstaand duel van drievoudig winnaar Gustavo Kuerten.

Nalbandian, als achtste geplaatst in Parijs, brak de opslag van de Braziliaan twee keer in de eerste set en won zo makkelijk met 6-2. In de tweede set kwam Kuerten beter op stoom en won met 3-6.

In de derde set verloor Kuerten onnodig zijn service bij 5-4 achter en verloor zo de set met 6-4. In de vierde set bleef het niveau hoog en werd het adembenemend spannend. Kuerten mocht twee keer voor de set serveren, maar faalde. Ook in de tiebreak kwam de drievoudig winnaar 2-5 voor, maar de spanning werd teveel en verloor met 8-6, en zo werd hij uitgeschakeld op zijn Roland Garros.

Nalbandian is zo de derde Argentijn in de halve finale. Hij zal het vrijdag opnemen tegen Gaston Gaudio. In de andere halve finale speelt topfavoriet Guillermo Coria tegen de verrassende Tim Henman, die vriend en vijand verrast in Parijs.

Guillermo Vilas was de enige Argentijn in 1977 die Roland Garros op zijn naam schreef. Vilas is het idool voor alledrie de halve finalisten. Coria is vernoemd naar Vilas, Gaudio werd getraind door Vilas en Nalbandian lijkt de nieuwe Vilas te gaan worden.