Uitslag Gaudio - Hewitt

Bart (veekeend)
Met speels gemak heeft Gaston Gaudio de halve finale van Roland Garros bereikt. Op alle fronten deklasseerde hij de Australiër Lleyton Hewitt (12), die eerder onze landgenoot Martin Verkerk in vijf sets versloeg. De Argentijn won met 6-3, 6-2, 6-2.

De opening van de partij leek nog veelbelovend, toen Hewitt meteen de service van Gaudio brak. Daarna keerde het tij meteen en voorgoed. Met name met zijn backhand liet hij de Australiër alle hoeken van de baan zien. In alle sets waren twee service-breaks vervolgens voldoende.

Voor beide spelers was de kwartfinale op Roland Garros hun beste prestatie ooit. Voorlopig is het avontuur voor de ongeplaatste Argentijn dus nog niet ten einde. Hij zal het in de halve finale moeten opnemen tegen de winnaar van de partij Gustavo Kuerten (28) en David Nalbandian (8). Laatstgenoemde is eveneens een Argentijn.

Eerder drongen Guillermo Coria (3) en Tim Henman (9) al door tot de halve finales van Roland Garros. Coria won de kraker van Carlos Moya terwijl Henman overtuigend de Argentijn Chela versloeg.