Coria en Henman naar halve finale

Tim (mitt)
Guillermo Coria (3) en Tim Henman (9) zijn doorgedrongen tot de halve finales van Roland Garros. Coria won de kraker van Carlos Moya terwijl Henman overtuigend de Argentijn Chela versloeg.

De wedstrijd van de dag ging tussen Guillermo Coria en Carlos Moya, de gravelspecialisten op het moment. Moya (27) kwam in de eerste twee sets een break voor, maar vergooide het op de belangrijke momenten. Coria brak Moya zelfs twee keer in de eerste set en in de tweede set moest er een tiebreak aan te pas komen. Moya liet fantastisch tennis zien, met harde forehands en mooie dropshots, maar het loopwerk van de kleine Argentijn was ongehoord. Coria won de tiebreak met 7-5.

In de derde set brak Coria snel door de service heen van de Spanjaard. Moya kwam de break niet meer te boven en verloor de derde set met 6-3. Coria haalde vorig jaar ook al de halve finale in Parijs. Daarin verloor hij van Martin Verkerk.

Coria zal in de halve finale uitkomen tegen de Brit Tim Henman. Henman (29) bereikt voor het eerst de halve finale in Parijs. Hij versloeg in de kwartfinale de Argentijn Juan Ignacio Chela vrij gemakkelijk. Chela speelde te afwachtend, en leek ongeinspireerd. Henman speelt het hele toernooi al opvallend sterk op gravel, wat niet bepaald gekoesterd wordt door de Brit. Door het verlies van Chela is de droom van vier Argentijnen in de halve finales niet meer haalbaar.

Morgen spelen de Argentijnen Nalbandian en Gaudio tegen respectievelijk Kuerten en Hewitt.