Webber verdedigt zijn acties

Redactie FOK!frontpage
Mark Webber heeft Michael Schumacher tegen gesproken dat hij de Duitser zou hebben afgesneden aan het einde van de afgelopen Grand Prix op de Nurburgring.

Op net nieuwe banden weigerde Webber om bij het verlaten van de pits langzaam te gaan rijden om de Duitser voor te laten gaan in de eerste bocht. "Ik heb geen idee waarom er zoveel ophef over wordt gemaakt." zegt Webber.

"Morgen zou ik het precies weer zo hebben gedaan. Ik was sneller dan hij op het moment. Om mee te beginnen, ik verliet de pits op splinternieuwe banden en ging er sneller vandoor dan hij. Daarnaast was ik in duel met Giancarlo Fisichella en ik wist dat hij die ronde de pits in zou gaan. Het moest mogelijk zijn om hem in te halen terwijl hij in de pits stond. Ik zag Michael aankomen en ik dacht: Als hij op de remmen trapt aan de buitenkant van de bocht is het de zijne, maar als hij aan de binnenkant van de bocht remt is de bocht voor mij.

Ik was niet van plan om hem voor te laten en daarmee mijn verse banden te verspillen. Ik dacht dat Michael misschien twee of drie tienden zou verliezen in de bocht en ik wilde absoluut voorkomen dat ik twee seconden verloor in mijn outlap."

Schumacher, die de vorige race nog crashte in de tunnel, liet zijn frustratie over Webber blijken door zijn vuist uit de cockpit te steken toen hij Webber voorbijging. Webber echter is er van overtuigd dat niet hij fout zat.

"Hij was duidelijk kwaad. Toen hij voorbij kwam en zijn boosheid liet zien vroeg ik over de radio aan het team waar die boosheid vandaan kwam. Ik deed wat het beste voor het team was en het kostte hem sowieso niet veel tijd. Ik heb geen idee waar al de commotie vandaan komt." besluit Webber.