Montoya: "Jullie Duitsers bedenken ook altijd wat

Redactie FOK!frontpage
Na de Grand Prix op de Nurburgring, afgelopen zondag, zocht Juan Pablo Montoya naar schuldigen voor zijn uitschieter in bocht 1, waarbij hij Ralf Schumacher en Cristiano da Matta uit de race drukte.

Als diplomaat heeft hij zeker nog minder succes. Als eerste hoofdverdachte beschuldigde de BMW-Williams piloot de 'Castrol-S': "Het is niet al te intelligent om zo'n bocht aan het begin van de race te hebben, maar ik heb het circuit niet ontworpen", waarmee hij doelde op de circuitarchitect Hermann Tielke.

"Het ongeluk met Ralf was eerder een complicatie met Olivier Panis", liet Montoya weten. "Panis zat aan de binnenkant en heeft me tegen Ralf aangeduwd. Wat had ik anders dan moeten doen? Ik zou te laat geremd hebben? Jullie Duitsers bedenken ook altijd wat."

RTL-Expert Niki Lauda schudde met zijn hoofd: "Ik geloof dat hij helemaal niet weet waar hij over praat." BMW-Motorsport directeur Mario Theissen was kwaad: "Het gebeurt nu voor de tweede keer, dat is twee keer te veel."

Verrassend genoeg reageerde Ralf Schumacher vrij koel: "Juan heeft te laat geremd en is toen naar links uitgeweken", zei Schumi II, die zijn teamcollega eerder beschermt dan beschuldigt. "Maar het was niet de bedoeling de race met problemen te moeten stoppen."