Kwalificatie: Wat vonden de heren er zelf van?

Redactie FOK!frontpage
Voor het eerst in de carriere van Jarno Trulli mag hij morgen aan de kop van het veld vertrekken. Verder lijkt het er op alsof McLaren de zaakjes weer een beetje beter op de rails heeft weten te krijgen en moet Ferrari morgen het achterste van hun tong laten zien willen ze de race kunnen winnen.

Na de kwalificatie wisten de rijders het volgende te melden:

Jarno Trulli: "Het is schitterend dat ik hier in Monte Carlo mijn eerste pole position heb weten te bemachtigen. Het is ook het beste vanuit een strategisch oogpunt en een geweldige beloning voor het gehele team. Mijn auto is geweldig in de race-setup en we weten dat we de juiste strategie hebben. Ik heb er alle vertrouwen in voor morgen."

Jenson Button: "Het is geweldig om hier in Monaco vanaf de eerste rij te starten. Iedereen wil hier graag vooraan staan om een goede kans te maken op het podium. We hadden verwacht hier goed voor de dag te komen maar ik had vanochtend wat problemen. Gelukkig waren die grotendeels opgelost voor de kwalificatie begon al heb ik niet het beste uit de auto kunnen halen in de tweede sector. Ik denk dat we het morgen goed kunnen doen."

Michael Schumacher: "De kwalificatie is een beetje een teleurstelling geworden. In de pre-kwalificatie vond ik de baan erg glad en als een gevolg daarvan moest ik al vroeg starten in de kwalificatie. Dat heeft zeker niet geholpen. Door de problemen van mijn broer start ik morgen vanaf plaats vier en hoop ik het er beste van te kunnen maken."

Kimi Räikkönen: "Het is zeker de tot nu toe beste race voor ons. Het is fijn om weer wat verder naar voren te staan. Als ik een perfecte ronde had kunnen afleggen hadden we misschien nog een plaats verder naar voren kunnen staan. Ik sta vlakbij Michael op de grid en hopelijk kan ik enkele plaatsen pakken bij de start zoals ik al eerder heb gedaan in de vorige races. Ik sta aan de goede kant van de grid, hopelijk zal dat morgen een voordeel zijn."

Giancarlo Fisichella: "Ik ben best tevreden over hoe het deze middag ging. Behalve de eerste bocht, waar ik iets te laat remde en de voorwielen blokkeerde, was het een erg goede ronde. Met in achtneming van de hoeveelheid brandstof die we bij ons hebben ben ik erg tevreden. Ook de slijtage van de banden bevalt me en zal nog beter in de race zijn. Al met al kijk ik erg uit naar de race van morgen en ben ik optimistich om wat meer punten binnen te slepen."