Nieuwe McLaren over 2 tot 4 weken klaar

Redactie FOK!frontpage
Technisch directeur Adrian Newey stak gisteren zowel zijn twee coureurs Kimi Räikkönen en David Coulthard als de vele fans een hart onder de riem door te zeggen dat de nieuwe McLaren wel eens binnen een paar weken klaar zou kunnen zijn.

Hoewel Newey zei dat het niet om een volledig nieuwe wagen ging, gaf hij aan dat hij hoge verwachtingen heeft van de drastisch gewijzigde versie van de tot nu toe tegenvallende MP4-19.

"Het is geen nieuwe wagen", aldus Newey, "het is een vernieuwde wagen, dus vrijwel alle mechanische delen zijn hetzelfde gebleven. Maar uit het oogpunt van het bodywork is er zwaar gewijzigd, wat betekent dat ook de monocoque-vorm verandert wat een nieuwe crashtest betekent. Dat is allemaal gebeurd en geregeld, dus we zijn nu de wagen aan het opbouwen".

Newey verwacht dat de wagen binnen 2 tot 4 weken klaar zal zijn en spreekt hoopvolle woorden over de nieuwe wagen. "Uitgedrukt in tijdvoordeel zegt de simulatie dat deze aanzienlijk zal zijn, maar daar wil ik verder niet op vooruit lopen".