Jimenez claimt derde zege dit seizoen

Wouter Kursten (Magneet)
Miguel Angel Jimenez heeft goed gebruik gemaakt van het feit dat Simon Dyson de laatste ronde in Shanghai veel fouten maakte en wist daarmee de wedstrijd te winnen.

De spanjaard lag na drie rondes nog zes slagen achter op de Engelsman maar wist uiteindelijk met drie slagen verschil te winnen. Het was Jimenez's derde overwinning dit seizoen waarmee hij zich zo goed als geplaatst heeft voor het Europese team voor de Ryder Cup in september.

De 26-jarige Dyson moest genoegen nemen met de tweede plaats na een rampzalige vierde ronde van 76 slagen waarmee hij op 11 onder par uitkwam. "Alles was tegen me," volgens Dyson. "Mijn drives waren slecht, iedere stuiter ging verkeerd en de puts gingen net mis terwijl gisteren alles goed ging."

Maar Dyson treurt niet over het behalen van de tweede plaats want het is zijn beste resultaat ooit op de Europese toer en het brengt hem een stuk dichter bij het halen van zijn Europese kaart.

Jimenez sloeg vier birdies in de eerste 10 holes en dat was genoeg om Dyson in te halen gemakkelijk leidde na drie rondes van 66, 69 en 66. Een eagle op de par-5 13de en een birdie op de laatste hole maakten bogies op de vierde en de 17de hole weer goed.

Derde werd de Thai Prayad Marksaeng die heel even aan de kop ging na een winst van vijf slagen op elf holes maar eindigde derde na vier bogies op vijf holes.