Williams boekt flinke vooruitgang

Redactie FOK!frontpage
Williams heeft afgelopen week flink getest op Paul Ricard en naar eigen zeggen goede vooruitgang geboekt voor de aankomende races op het circuit van Monte Carlo, de Nurburgring en Montreal.

Marc Gené, Antonio Pizzonia en Juan Pablo Montoya legden in 4 dagen testen samen bijna 4.000 kilometer af.

Sam Michael, Chief Operations Engineer van het Williams-team, zei: "We hebben een productieve test achter de rug. We hebben ons geconcentreerd op het proberen van verschillende bandencompounds voor Monaco en de Nurburgring, de afstelling van de wielophanging en het testen van remmaterialen. We hebben de eerste twee dagen ook gewerkt aan de aërodynamica op de lange variant van de baan."

Mario Theissen, directeur Motorsport van BMW wist te melden: "Deze week hebben we ons vooral beziggehouden met de voorbereiding op de komende races in Monaco en Montreal. Voor de voorbereiding op Monaco hebben we de kortere variant van de baan gebruikt. De lange configuratie van het circuit, met het lange rechte stuk, hebben we gebruikt voor de voorbereiding op Montreal. De belangrijkste doelen van de test waren het ontwikkelen van het chassis, het zoeken naar een goede afstelling van de wagen en het testen van Michelin-banden.

We hebben ook gewerkt aan verbeteringen aan de motor, zoals de prestaties van de motor bij de starts, traction control en de afstelling van de motor. De veranderende weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat we deze zaken onder droge en natte omstandigheden hebben kunnen testen."