Uitslag GP Barcelona

Benjamin (Dagobert)
Michael Schumacher heeft de vijfde Grand Prix op rij gewonnen. Zijn teamgenoot Rubens Barrichello werd tweede. Jarno Trulli wist de derde plek te bezetten.

Trulli had een geweldige start. Hij schoot van de vierde plek iedereen voorbij en ging als leider in de wedstrijd de eerste bocht in. Michael Schumacher kon aanhaken en de twee sloegen een klein gat met de rest van het veld. Jenson Button, die gister al de fout in ging, deed het voorzichtig aan en bleef op de 14e plek hangen. Juan Pablo Montoya had een slechte start en reed als snel achter twee Ferrari's, twee Renaults en de uitstekend gekwalificeerde Takuma Sato.

Vanaf het moment dat Trulli de pits in dook was het echter gedaan met de hoop en reden Schumacher en Barrichello gemakkelijk bij de rest van het veld weg. Giancarlo Fisichella reed al een goede eerste kwalificatie en deed wederom goed mee. Lange tijd reed hij zesde, maar uiteindelijk moest hij toch Ralf Schumacher nog voor zich dulden.

Het begon rustig met de uitvallers. Zsolt Baumgartner was de eerste die van de baan afspinde en zijn Minardi in het gras stil zag vallen. Geruime tijd later schoot zijn teamgenoot Gianmaria Bruni van de baan door een hydraulisch probleem. Jordan-rijderNick Heidfeld stond niet veel later ook stil met hydraulische problemen. Ongeveer gelijktijdig kreeg ookOlivier Panis hydraulische problemen en kon ook hij de race niet uitrijden. Hij was kort daarvoor te hard door de pits gereden waarvoor hij een stop-and-go-penalty kreeg.

Montoya stalde zijn wagen in de pits nadat hij twee rondes rond had gereden met defecte remmen. Het team liet hem doorrijden, maar besloot uiteindelijk om de Colombiaan toch binnen te halen. In de pits bleek dat de remmen zwaar oververhit waren en dus staakte hij daar de race.

Voor McLaren was het weliswaar de tweede maal dit seizoen dat ze beide wagens over de streep kregen, van harte ging het niet bij het team. De hele race reden ze gezichtsloos mee achterin het veld.


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:27:32.841  
2 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  + 13.290  
3 Jarno TrulliRenault F1  + 32.294  
4 Fernando AlonsoRenault F1  + 32.952  
5 Takuma SatoBAR Honda  + 42.237  
6 Ralf SchumacherBMW Williams F1  + 1:13.804  
7 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  + 1:17.108  
8 Jenson ButtonBAR Honda  + 1 ronde  
9 Felipe MassaSauber Petronas  + 1 ronde  
10 David CoulthardMcLaren Mercedes  + 1 ronde  
11 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  + 1 ronde  
12 Mark WebberJaguar Racing  + 1 ronde  
13 Cristiano da MattaToyota Racing  + 1 ronde  
- Giorgio PantanoJordan Ford  power steering
- Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  remmen
- Christian KlienJaguar Racing  gaspedaal
- Olivier PanisToyota Racing  hydrauliek
- Nick HeidfeldJordan Ford  hydrauliek
- Gianmaria BruniMinardi F1  hydrauliek
- Zsolt BaumgartnerMinardi F1  spin