Spanje-Argentinië is halve finales Rome

Tim (mitt)
De halve finales van het Masters-toernooi in Rome zullen beiden een Spanje - Argentinië duel worden. Albert Costa neemt het op tegen David Nalbandian terwijl in de andere halve finale Carlos Moya het opneemt tegen Mariano Zabaleta

Spanjaard Albert Costa won van de als twaalfde geplaatste Tsjech Jiri Novak: 6-4 6-2. Costa won eerder dit toernooi van Roger Federer. Costa zal de Argentijnse favoriet David Nalbandian treffen. Hij versloeg de Amerikaan Vince Spadea: 6-4 6-3. Spadea kwam nog 0-3 voor in de tweede set, maar won daarna geen game meer van de virtuoos uit Argentinië.

In de andere halve finale gaat de strijd tussen Carlos Moya en Mariano Zabaleta. Moya moest vandaag twee partijen spelen door de regen van de afgelopen dagen. In de derde ronde won hij van het servicekanon Karlovic, in de kwartfinale versloeg hij simpel de Roemeen Andrei Pavel, die ook eerder op de dag nog een partij had moeten afspelen: 6-1 6-2. Mariano Zabaleta had het makkelijkker, toch verraste hij de als achtste geplaatste Chileen Nicolas Massu: 6-1 7-5.

Uitslagen derde ronde
A Pavel (ROM) vs D Sanchez (SPA) 7-6 7-6
(6)C Moya (SPA) vs I Karlovic (KRO) 6-4 3-6 6-4

Uitslagen kwartfinales
A Costa (SPA) vs (12)J Novak (TJE) 6-4 6-2
(5)D Nalbandian (ARG) vs V Spadea (USA) 6-4 6-3
M Zabaleta (ARG) vs (8)N Massu (CHI) 6-1 7-5
(6)C Moya (SPA) vs A Pavel (ROM) 6-1 6-2