Mosley wil twee extra teams

Maurice (mbn)
Max Mosley zou graag zien dat er in de Formule 1 twee teams bijkomen. Gisteren tijdens de vergadering met de teambazen was het grootste twistpunt hoe dat mogelijk gemaakt zou moeten worden.

Binnen de Formule 1 is bijna iedereen het er over eens dat, het aanmoedigen van nieuwe teams om de stap naar de Formule 1 te maken, een goede zaak is. Alleen Paul Stoddart vreest voor een devaluatie van het Minardi-team hierdoor.

Het voorstel van Mosley is het instappen in de Formule 1 makkelijker te maken, door de verkoop van het chassis toe te staan. Mosley vertelde dat dit punt voor veel discussie zorgde tijdens de vergadering. Een aantal teambazen, met Ron Dennis van McLaren voorop, vrezen dat er in de toekomst in de Formule 1 slechts twee of drie verschillende soorten chassis zullen zijn, zoals dat nu in de Champ Cars het geval is.

De FiA heeft slechts 50 procent van de teams nodig om het voorstel aan te kunnen nemen. Zou het onder het huidige Concorde-contract, dat tot 2008 doorloopt, in werking moeten treden, dan zou er unaniem voor moeten worden gestemd.