Doofpotoperatie volgens Manzano

Beregd
Ex-renner Jesus Manzano klaagde een eind geleden het dopingsmisbruik binnen de Kelme-ploeg aan. Maar hij krijgt hiervoor geen gehoor bij de bevoegde instanties, zegt de man in de Franse krant "Le monde".

"Men wil gewoon een doofpotoperatie", aldus de Spanjaard. "Het interesseert geen mens of de waarheid op een dag aan het licht komt. Ik heb me aangeboden bij de Hogere Sportraad en heb hen alles uit de doeken gedaan. Ik hield me klaar om ook de nodige bewijzen te overhandigen. Maar tot op de dag van vandaag heb ik nog altijd niets van hen vernomen."

De uitlatingen van Manzano lokten eerder al negatieve reacties op bij vijfvoudig tourwinnaar Lance Armstrong en UCI-chef Hein Verbruggen. Manzano reageert kwaad: "Diegenen die mij er van beschuldigen te liegen, zijn net de leugenaars. De reden waarom ze zo hypocriet reageren is dat zij heel wat geld verdienen dankzij het wielrennen en willen niet hun sport in een slecht daglicht komt te staan."

Manzano wordt nu ook zelf beschuldigd van dopingsmisbruik en moet hiervoor op 7 mei voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij is dan ook niet mals voor het Spaanse gerecht. "Het is een schande. Ik heb bijna twee maanden moeten wachten vooraleer het gerecht mijn zaak enige interesse waardig achtte. En vandaag word ik zelf opgeroepen als schuldige. Ik heb mezelf niet gedopeerd, men heeft me gedopeerd", klaagt de vroegere coureur.