DTM: Albers wint in Estoril

Redactie FOK!frontpage
De tweede race van het DTM seizoen is op spectaculaire manier gewonnen door Christijan Albers.

Albers werd met zijn AMG-Mercedes in Estoril tijdens de tweede race van het Seizoen 1e voor de Audi's van Ekström en Tomczyk. Na 37 ronden op het 4,138 kilometer lange circuit was het verschil tussen Albers en Ekström 0,652 seconden. Timo Scheider heeft met zijn Opel lang op de derde plek gereden. Door een technisch probleem viel hij twaalf ronden voor het einde van de race terug naar de zesde positie.

Een van de mooiste momenten van de race was de inhaalactie van Albers waarbij hij zowel Ekström als Paffet de achterkant van zijn Mercedes liet zien. Met onze landgenoot op de 3e positie kwamen de drie het rechte stuk op. Albers koos de aanval en week uit naar de buitenkant van de baan. Hij wist hierbij zijn auto maar net onder controle te houden, remde extreem laat voor de rechterknik en passeerde zijn concurrenten langs de buitenkant. Na zijn pitstop kwam Albers net voor Ekström op de baan. Ekström probeert de Nederlander direct in te halen. Albers weet, ondanks zijn koude banden, doormiddel van een mooie actie de Zweed achter zich te houden.

Albers heeft door zijn overwinning de leiding in het kampioenschap overgenomen. Hij staat nu 1e met 18 punten. Gevolgd door Ekström met 14 punten en Kirstensen, Paffet en Tomczyk met 10 punten.