Armstrong twijfelt over toekomst

Maurice (mbn)
Als het zijn ploeg niet lukt om vervanging voor sponsor US Postal te vinden, dan overweegt Lance Armstrong sterk om uit de professionele wielersport te stappen.

US Postal heeft aangegeven na dit jaar te stoppen als sponsor. Armstrong en zijn ploeg zijn op dit moment hard op zoek naar een sponsor die voor even veel geld, of meer, de ploeg wil sponsoren. Indien dit niet gaat lukken, zal Armstrong waarschijnlijk stoppen.

Armstrong vertelde: "Ik ben vrij om te kiezen wat het beste is voor mij, mijn familie en voor de ploeg. Als de ploeg doorgaat onder een nieuwe naam, met een nieuwe structuur en een even goede competiviteit, is het zeker dat ik zal rijden. Indien het anders is, dan zal ik stoppen."

Hij is US Postal zeer dankbaar voor de sponsoring: "Zonder hun had ik misschien de Tour niet gewonnen. Het waren de perfecte sponsors." Over de Pro Tour wilde Armstrong nog niets zeggen. Volgens hem omdat hij er nog niet goed naar gekeken heeft.

Over de verschillende dopingzaken is hij teleurgesteld, maar Armstrong blijft geloven in de wielersport: "Deze zaken zijn schadelijk voor de sport, maar wielrennen zal er niet door sterven. En ik vind het nog steeds geweldig."