Uitslag Grand Prix van San Marino

Vincent (Ali Salami)
Michael Schumacher heeft zojuist de Grand Prix van San Marino gewonnen. De Duitser was met 10 seconden voorsprong op de nummer twee, Jenson Button, weer oppermachtig. Juan Pablo Montoya werd derde.

Jenson Button begon de race met een goede start vanaf pole. Ook teamgenoot Takuma Sato deed het goed, hij ging meteen van de zevende naar de vierde plaats. De BAR-coureur blies echter aan het eind van de race zijn motor op.

In de eerste paar bochten was het dringen geblazen. David Coulthard reed in de tweede bocht bovenop Jarno Trulli en raakte zijn voorvleugel kwijt. Trulli hoefde niet binnen te komen. Montoya probeerde Michael Schumacher in te halen, maar raakte daarbij in het gras. Bij het terugkomen op de baan hinderde hij teamgenoot Ralf Schumacher, die daardoor het gras in moest en plaatsen verloor.

Michael Schumacher reed in de eerste ronden meteen naar Button toe. De Ferrari-coureur nam de leiding in de wedstrijd over toen Button na acht ronden de pits indook. Nadat Schumacher even daarna zelf een stop maakte behield hij de eerste plaats.

Eerste uitvaller was Giorgio Pantano, die in de zevende ronde van de baan raakte. Teamgenoot Nick Heidfeld vloog ook van de baan, maar wist weer terug te komen. Gianmaria Bruni viel even later wel uit. Hij kwam onaangekondigd bij zijn team in de pits aan met een nog onbekend probleem, en werd vervolgens de garage ingeduwd. Andere uitvallers waren Cristiano da Matta en Takuma Sato.

Met nog twaalf ronden te gaan deed Fernando Alonso een aanval op Ralf Schumacher. De eerste tikte hem aan, waardoor de Williams-coureur naar de zevende plaats terugviel en Alonso vierde werd. Het incident zal na de race door de officials worden onderzocht.

De volledige uitslag