Uitslag de Waalse Pijl

Maurice (mbn)
De Waalse Pijl is gewonnen door Davide Rebellin. Hij bewees zijn vorm van afgelopen zondag, toen hij ook al won, te hebben behouden.

In een zeer snelle Waalse Pijl kwam de beslissing toch weer neer op de laatste beklimming, de muur van Huy. De eerste paar uur van de race verliepen zeer snel en regelmatig reden er groepjes weg. Toch was het weer wachten tot de grote namen zich zouden laten zien.

Twee grote namen die zich in negatief opzicht lieten zien waren Jan Ullrich en Paolo Bettini. Ullrich liet in de eerste beklimmingen al zien nog niet klaar te zijn voor welke topwedstrijd dan ook. Hij kon zich maar net in de staart van het peleton handhaven en heeft opgegeven. Ook Bettini moest opgeven. Schijnbaar uitgeput besloot hij een uur voor het einde het voor gezien te houden.

Op het eind van de koers ontplofte het. Op verschillende klimmetjes werd het peleton teruggebracht tot een groep van 30 man. Erik Dekker probeerde het op 20 kilometer van de aankomst, maar werd 10 kilometer voor de aankomst teruggepakt. Op de Muur van Huy sprintte de groep van 30 in zijn geheel naar boven. De toppers lieten zich vooraan zien. Di Luca en Rebellin gingen kop aan kop richting de streep en in de laatste meters bleek Rebellin de beste van de twee.

Uitslag:
1. Davide Rebellin (Ita) 4.21.32
2. Danilo di Luca (Ita) z.t.
3. Matthias Kessler (Dui) +0.08
4. Michele Scarponi (Ita)
5. Aleksandr Vinokoerov (Kaz)
6. Andreas Klöden (Dui)
7. Frank Vandenbroucke (Bel)
8. Marcos Serrano (Spa)
9. Markus Zberg (Zwi)
10. Manuel Beltran (Spa)
11. Franco Pellizotti (Ita)
12. Samuel Sanchez Gonzalez (Spa)
13. Fabian Wegmann (Dui)
14. Jaroslav Popovitsj (Oek)
15. Nicki Sörensen (Den)