Bruylandts hervat trainingen

Beregd
Slechts acht dagen kon Dave Bruylandts wachten om terug te gaan trainen, na de zware elleboogbreuk die hij opliep op training.

"Ik oefende de voorbije dagen thuis al wat met de gewichten maar kunnen oefenen in een professioneel fitnesscenter is natuurlijk veel beter voor de motivatie," aldus Dave Bruylandts vanuit het Gentse Passage Fitness Center. "De komende dagen ga ik op mijn tijdritfiets een speciaal stuur laten monteren waardoor ik op de rollen kan oefenen zonder mijn arm te moeten belasten. Het belangrijkste is nu alvast om zoveel mogelijk bezig te blijven."

Bruylandts is van plan zijn retour te maken in het Belgisch kampioenschap van 27 juni in Tessenderlo. Daarna wil hij de ronde van Burgos opnieuw aanvatten. "Daar heb ik na vorig jaar goede herinneringen. Ik won toen niet alleen een rit maar was ook primus in het punten- en bergklassement." zegt Bruylandts. De eerste grote confrontatie word dan de Classica San Sebastian, dan wil de geblesseerde er helemaal terug staan.

De olympische wegrit in Athene wordt nu de absolute prioriteit voor Bruylandts. Josť De Cauwer heeft allezins al laten weten dat hij bij de vijf voorgeselecteerden zit, samen met onder andere Peter van Petegem. "Onlogisch is dit natuurlijk niet als je ziet wat ik in het voorjaar heb gepresteerd. Tot voor mijn ongeval was ik ook de beste Belg op de UCI-ranking. Maar de vorm moet natuurlijk terugkomen om mijn olympische selectie waard te zijn. Als dit niet zo mocht zijn, dan heb ik er geen moeite mee om mijn plaats aan iemand anders af te staan."

Zie ook: Bruylandts mist Waalse klassiekers