Breukink: 'Boogerd heeft gelijk'

Maurice (mbn)
Voor het eerst in zijn wielerloopbaan laat Michael Boogerd vandaag de Waalse Pijl schieten. Ploegleider Erik Breukink geeft hem groot gelijk.

In voorbereiding op Luik - Bastenaken - Luik wil Boogerd niet teveel energie verspillen. Hoewel andere jaren Boogerd het ideaal vond om in de Waalse Pijl kilometers en hellinkjes in de benen te krijgen, kiest hij nuvoor een andere voorbereiding.

Erik Breukink vertelde: "Dat komt omdat hij daar nog nooit goed heeft gereden. Nu wil hij zijn reserves tot zondag vasthouden. Dat houdt hem ook mentaal sterk. Want het gevoel dat je nooit kan winnen, is niet bevorderlijk voor je zelfvertrouwen. De Waalse Pijl is lastig, maar Michael zou liever zien dat die koers 250 kilometer duurt. En geen 200, zoals nu. Nu komen er jongens met hem over de finish die hij in een langere koers nooit zou terugzien. Luik-Bastenaken-Luik ligt hem beter."

Zelf was Breukink ook niet zo'n liefhebber van de Waalse Pijl: "Ik deed meestal mijn conditie op in de Ronde van Baskenland. Maar als ik eerlijk ben, was de Muur van Hoei mij gewoon te steil. Maar je moet in de Waalse Pijl ook niet wachten tot de muur. Dan ben je te laat."