Tyson zal K-1 gaan vechten

Maurice (mbn)
De voormalig wereldkampioen boksen Mike Tyson zal z'n debuut maken in de vechtsport K-1. Z'n eerste gevecht zal rond 31 juli van dit jaar plaatsvinden.

K-1 organisator Sadaharu Tanikawa maakte dit gisteren in Tokyo bekend. Hij verklaarde tijdens een speciaal hiervoor belegde persconferentie dat het "vele maanden heeft geduurd om tot een overeenstemming te komen", waarbij hij meedeelde dat er op 11 april jl. een contract is getekend voor één gevecht, met een optie voor nog eens twee. Financiële details werden niet vrijgegeven.

De K-1 organisatie wilde het debuut eerst plaats laten vinden in het mekka van deze vechtsport, de Japanse hoofdstad Tokyo, maar het ellelange strafblad van Tyson zorgde voor zoveel problemen bij de aanvraag van een visum, dat besloten is het gevecht plaats te laten vinden op Amerikaanse bodem. Hiervoor zijn New York City's Madison Square Gardens en Los Angeles' Staples Center de meest waarschijnlijke kandidaten.

Op dit moment is ook nog niet bekend wie de tegenstander van 'Iron Mike'zal worden, maar Tanikawa noemde Bob Sapp, Jerome LeBanner, Ray Sefo en Musashi als mogelijke tegenstanders. De Nederlanders Ernesto Hoost en Remy Bonjasky, respectievelijk de (meervoudig) ex-wereldkampioen en de huidige wereldkampioen K-1 werden nog niet genoemd. Ook zei Tanikawa dat de nu geldende regels voor K-1 mogelijk worden aangepast voor dit gevecht, maar dat dit ook afhankelijk zal zijn van de uiteindelijke tegenstander van Tyson.

Tanikawa hoopt meer informatie over 'hèt gevecht van 2004' vrij te geven op 30 april aanstaande, tijdens een K-1 gala in Las Vegas, waar ook Tyson als gast aanwezig zal zijn.