Geen kampioensfeest op Leidseplein

Maurice (mbn)
De gemeente Amsterdam heeft aangekondigd geen kampioensfeest meer voor Ajax te organiseren. Eerder gemaakte afspraken worden meteen afgezegd.

Ajax wilde na het kampioenschap eindelijk weer eens feest vieren op het Leidseplein. De rellen van gisteren hebben de gemeente nu doen besluiten eerder gemaakte afspraken te verbreken. Er zal zeker geen huldiging plaatsvinden of het Leidseplein. Over een ander locatie zal nog worden overlegd, al heeft de gemeente Amsterdam gezegd geen kosten te willen maken voor het kampioensfeest.

Loco-burgemeester Van der Horst, die burgemeester Cohen die op vakantie is vervangt, vertelde: "Het is een schande dat dit is gebeurd. Het is nu volstrekt ongepast om op kosten van de gemeente feest te gaan vieren op het Leidseplein."

Hij zei verder: "Over het feest waren we in gesprek met de fans. Het zijn juist die supporters, de harde kern, die het voor zichzelf hebben verpest. Maar nog veel belangrijker: ze hebben voor alle Ajax-fans verpest. Iedereen mag zijn eigen feestje vieren, thuis voor de buis met een kratje bier, maar niet op kosten voor de gemeente. We zullen met Ajax kijken waar de huldiging wel is. Maar bij mij is de feeststemming er wel af."