Reacties van de Feyenoord-spelers

Maurice (mbn)
Verschillende Feyenoord-spelers hebben geschokt gereageerd op wat ze gisteren overkwam. Ze zijn dankbaar naar de Ajacieden die bescherming probeerden te bieden.

Gill Swerts vertelde: "Het is ongelooflijk, maar je moest in feite rennen voor je leven. Het gebeurde allemaal in een flits van een seconde. Na het laatste fluitsignaal stonden er ineens honderden supporters op het veld. We probeerden zo snel mogelijk naar de kleedkamer te komen, maar het hek werd dichtgehouden, dus we moesten ons echt met geweld een doorgang forceren. Ik zag Maarten Stekelenburg er nog tussen springen en zelf moest ik ook klappen uitdelen om veilig in de kleedkamer te komen."

Robin van Persie, die naast Kike Acuņa de meeste klappen kreeg, vertelde: "Ik stond nog even een praatje te maken met Marco van Basten en wilde toen naar de kleedkamer lopen. Toen zag ik een stuk of dertig man op me afkomen. Ik dacht nog dat ze wat tegen me wilden zeggen, maar ik kreeg gelijk klappen tegen mijn hoofd en in mijn nek. Ik viel op de grond, maar gelukkig waren Reinhard Breinburg, Raphael Maitimo en Daniël de Ridder in de buurt. Zij hielpen me overeind en ontzetten me. Ik moet er niet aan denken wat er anders gebeurd zou kunnen zijn. Ook Johnny van 't Schip en Jan Mastenbroek moet ik wat dat betreft dankbaar zijn , want die sprongen er zonder zich te bedenken tussen. Maar het is natuurlijk absurd dat er zoiets kan gebeuren."