Feyenoord-spelers aangevallen

Maurice (mbn)
De wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord in de Beloften Eredivisie is geëindigd in ongeregeldheden. Feyenoord-spelers werden door bezoekers aangevallen en mishandeld.

Na afloop van het duel, dat door Ajax met 3-1 werd gewonnen en bijgewoond werd door 8000 toeschouwers, bestormden bezoekers het veld en mishandelden de Chileense speler Jorge Acuna van Feyenoord. Hij moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Ook andere spelers, onder wie Robin van Persie, liepen klappen op.

Gérard de Nooijer vertelde: "Direct na het laatste fluitsignaal werd het veld massaal bestormd. We konden geen kant op. Ik zag dat Van Persie en Acuña flinke klappen kregen en zelf kreeg ik ook nog een dreun op mijn kaak. Kike was zelfs groggy."

Voor de wedstrijd was het ook al raak; toen maakten fans van Ajax een team van TV Rijnmond het werken onmogelijk. De twee verslaggevers moesten onder bescherming van Ajax-stewards worden weggeleid.

De clubleiding van Ajax liet in een officiële reactie meteen na het gebeuren weten zich diep te schamen voor het gedrag van een bepaald gedeelte van de aanhang. "Dit gedeelte van onze aanhangers is bij ons bekend. Ajax vraagt zich af of dit soort wedstrijden onder deze omstandigheden nog wel kan worden gespeeld."

Feyenoord heeft aangekondigd zo spoedig mogelijk bij de politie aangifte te doen. Namens Feyenoord reageerde manager Jan Willem van Dop: "Het is vreselijk dat zoiets gebeurt, nota bene bij een wedstrijd in de beloftencompetitie. Wij zullen ons zo spoedig mogelijk beraden over de vraag of Feyenoord dit soort wedstrijden nog onder dergelijke omstandigheden zal spelen. Ook met het oog op de binnenkort te spelen bekerfinale tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord in Kerkrade, willen we hierover zo snel mogelijk met de KNVB in contact treden. Want dat dit kan gebeuren bij een wedstrijd in de beloftencompetitie, is te triest voor woorden en moet in de toekomst hoe dan ook worden vermeden."

Een deel van de rumoerige bezoekers zou nog op sportcomplex De Toekomst aan de Borchlandweg in Ouder Amstel aanwezig zijn. De Mobiele Eenheid is inmiddels ingezet.