Veel testkilometers voor Renault

Maurice (mbn)
Renault heeft gisteren een flinke test afgelegd op het circuit Paul Ricard. Ruim 1000 testkilometers werden door het team afgelegd.

Fernando Alonso en Franck Montagny namen plaats in de R24. Doel van de test was om de betrouwbaarheid van een nieuwe specificatie motor te bekijken. Voor Montagny was het de eerste keer dat hij in de R24 reed.

De motor, die Renault al in Imola wil inzetten, moet de auto meer vermogen geven en Renault dichter bij de top brengen. Met enkele lange testruns probeerde men te bepalen of de motor een heel race-weekend kan volhouden en ook in race-omstandigheden goed presteert. Tot nu toe ziet het er zonnig uit voor Renault.

Christian Silk, hoofd test engineer, vertelde: "We hadden een extreem goede dag. Meer dan 1000 kilometer rijden is een fantastische prestatie. Gegeven dat het Franck's eerste keer in de R24 was, had hij een enorm uitgebreid programma, maar we hebben het bijna volledig afgewerkt. Hij reedt net niet de afstand van een volledig race-weekend. Fernando vervolgde het werk met de nieuwe aerodynamische aanpassingen en de nieuwe motor-specificatie."