Van Damme eist speeltijd

Maurice (mbn)
Jelle van Damme is niet meer blij met zijn rol bij Ajax. Hij wil dat Koeman hem meer speeltijd gaat geven.

Ondanks dat Koeman gelooft dat Van Damme met een paar jaar een zeer goede speler kan worden, gunt hij de Belg nu weinig speeltijd. Dit seizoen speelde hij slechts zes competitieduels mee. In de Belgische nationale ploeg komt Van Damme wel regelmatig aan spelen toe. In de Gazet van Antwerpen uitte hij zijn onvrede.

Hij vertelde: "Af en toe mag ik eens een matchke meedoen, maar meestal sta ik ernaast. Het probleem is dat ik Maxwell voor me heb, momenteel de beste speler van Ajax. Koeman zegt me dat ik me moet richten op een plaats centraal in de verdediging, maar ik voel me het best als linksback."

Over een gesprek met Koeman en Krol zei hij: "Ze hebben gezegd dat ik niet per se weg moet bij Ajax. Ik kan hier over twee jaar een heel grote worden, zei Koeman. Dat is leuk om te horen, maar ik voel dat ik wekelijks moet spelen. Ik word 21 jaar, het is hoog tijd om ergens ervaring op te doen."

Hij wil wel bij Ajax blijven, maar dan moet er wel iets veranderen: "Ik moet afwachten wat Maxwell gaat doen. Verlaat hij Ajax en zegt Koeman dat ik voluit de kans zal krijgen als linksback, dan blijf ik. Ajax is een fantastische club, ik wil hier eigenlijk niet weg. Maar als ik volgend seizoen weer op de bank beland, is het 't best dat ik een andere club zoek."

In verhuur ziet hij weinig: "Negen van de tien spelers die door Ajax uitgeleend worden, keren niet meer terug naar Ajax. Dan ben je verloren voor de top. Als zij (Anderlecht, red.) me een jaartje willen huren, zou ik er niks op tegen hebben."