Boonen wil Knaven in Tour

Maurice (mbn)
Tom Boonen won gisteren de Scheldeprijs. Naderhand gaf hij aan dat hij ook graag Knaven mee wil hebben naar de Tour de France. Hij gelooft dat Knaven een belangrijke schakel is in zijn overwinningen.

Boonen vertelde: "Servais is de gedroomde man voor mij. Hij brengt rust in de ploeg, hij weet hoe hij de rest moet mennen. Bovendien voelt Servais de koers goed aan. Ik heb hem straks hard nodig."

Knaven weet niet of hij iets in de Tour te zoeken heeft, maar zei: "Maar als de ploegleiding mij vraagt mee te gaan, lijkt het me bijna logisch dat ik ook ga."

Of het werkelijk aan het rijden van Knaven ligt of aan de kamergenoot voor de wedstrijd bestaat ook nog twijfel. Boonen zei tussen neus en lippen door tegen Knaven: "Volgende keer slaap ik weer bij je." Knaven legde de uitspraak uit: "Hahaha, iedere keer als hij wint, heeft hij de nacht ervoor bij mij op de kamer geslapen. Hij wil ook graag een Nederlandstalig iemand naast zich. Afgelopen zaterdag sliep hij bij iemand anders. Daarom won hij Parijs-Roubaix ook niet."