Een blik op de Europese velden

Otto (okee6)
De diverse nationale competities naderen hun einde. Hierbij een kort overzicht van de titelkandidaten van enkele Europese competities.

In eigen land is de aanstaand kampioen vrijwel bekend. Ajax zal normaliter op zondag 25 april in Nijmegen in de wedstrijd tegen NEC de landstitel veroveren. Komend weekend, thuis tegen RBC Roosendaal, is er al de mogelijkheid, echter dan dient NEC in Eindhoven van PSV te winnen.

In Belgie verloor Club Brugge dit weekend de laatste hoop op de titel dankzij een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Charleroi. Anderlecht zal de titel nu gaan opeisen met een soortgelijk gat op de nummer twee als in de Nederlandse competitie van dit seizoen.

De Duitse competitie kent nog geen beslissing, maar goede papieren zijn er voor Werder Bremen. De Noord-Duitsers hebben met zes duels voor de boeg een gat van zeven punten met Bayern München. Het eerder dit seizoen goed presterende VfB Stuttgart heeft afgehaakt.

In Engeland gaf Chelsea dit weekend het stokje af, het verloor bij Aston Villa (3-2) en laat Arsenal daarmee de Engelse titel. Van de resterende zes duels dienen de Gunners er drie te winnen. Chelsea en Manchester United dueleren om de tweede plaats.

In Frankrijk is de strijd nog vol open. Olympique Lyon kent een voorsprong van een punt op AS Monaco en drie punten op Paris SG. Monaco verspeelde dit weekend de toppositie door 0-0 te spelen tegen Lens, dat in de race is voor Europees voetbal. Lyon en Paris SG boekten kleine zeges tegen Strasbourg en Nice.

In Italie laat gedoodverfd kampioen AC Milan de laatste weken steken vallen. Met zes verliespunten minder dan AS Roma is de titel nog steeds niet veiliggesteld. Milan dient uit de resterende vijf duels nog tien punten te halen om zeker te zijn van het scudetto.

Spanje kent zowaar een nieuwe leider in de competitie. CF Valencia loste dit weekend Real Madrid af aan kop dankzij een 0-1 zege op Zaragoza. Real werd thuis met 0-3 verrast door Osasuna. Met zes rondes te spelen lijken beide ploegen met een onderling verschil van twee punten het te mogen gaan uitmaken. Deportivo la Coruņa -negen punten achter- en Fc Barcelona -tien punten met een wedstrijd tegoed- staan te zeer op achterstand.