WK IJshockey: Oranje-Noorwegen

Otto (okee6)
Het Nederlands ijshockeyteam heeft in de eerste wedstrijd van het WK IJshockey (divisie 1) niet voor een stunt kunnen zorgen. Het gastland Noorwegen was duidelijk te sterk (0-8).

Nederland is op het toernooi actief in poule A. Naast Noorwegen zijn ook België, Groot-Brittanië, Hongarije en Wit-Rusland daarin tegenstander van Oranje. Noorwegen en Wit-Rusland zijn de sterke landen van deze poule in tegenstelling tot België en Groot-Brittanië. Nederland hoopt zich op het tweede niveau in de wereld te kunnen handhaven, daartoe zal dit toernooi van de zwakkere broeders gewonnen dienen te worden.

Tegen Noorwegen was er weinig eer te behalen. De eerste twee periodes bleef de schade beperkt. Noorwegen kwam daarin met periodescores van 0-2 en 0-1 op een comfortable voorsprong. Alle Noorse doelpunten werden tot dan gescoord in power-play. In de laatste fase kreeg de Nederlandse goalie Martin Trommelen echter nog vijfmaal de puck in z'n net, alhoewel hij een uitstekende wedstrijd speelde. Vandaag speelt Nederland zijn tweede duel, dan is Wit-Rusland de tegenstander.

Overige uitslagen in poule A:
België - Wit-Rusland (0-10)
(0-2 0-0 0-8)
Groot-Brittannië - Hongarije (3-5)
(1-1 0-1 2-3)