Wordt Todt opvolger Mosley?

Maurice (mbn)
Komende herfst zijn weer verkiezingen voor het presidentschap bij de FIA. Hoewel Max Mosley een stabiele positie lijkt te hebben, zijn er onder het oppervlak wrijvingen waar te nemen.

Jacques Regis, de president van de Franse autosportbond, deelde pas in een persconferentie een sneer uit naar Mosley. Hij zei de afgelopen jaren genoeg steun te hebben gehad van Bernie Ecclestone, maar niet van de FIA-president. Zo zijn er af en toe meer ontevreden geluiden te horen over het FIA-beleid. Als er een sterke tegenkandidaat zou opstaan, zou Mosley best eens de verkiezingen kunnen verliezen.

Mosley lijkt dit ook door te hebben en is bezig zijn eigen opvolger te zoeken. Met een sterke man naast hem zou hij tot 2007 willen doorgaan, waarna die tweede man de FIA-president zou moeten worden. In de wandelgangen gaan sterke geruchten dat die tweede man Jean Todt van Ferrari zou moeten worden.

Het is de vraag of Todt werkelijk in dit avontuur wil stappen. Hij zal ongetwijfeld tegenstand ondervinden van de mensen die vinden dat de FIA teveel de oren laat hangen naar de Formule 1.