Hoffman zoekt ultieme overwinning

Maurice (mbn)
Ook morgen weer rijdt Tristan Hoffman voor de ultieme overwinning. Als hij Parijs - Roubaix zou weten te winnen, dan zou zijn wielercarrière compleet zijn.

De 34-jarige Hoffman is in het verleden al twee keer vierde geworden in deze koers, maar hij blijft dromen van meer. Ondanks dat hij zelf zegt dat hij al twee jaar niet meer in topvorm is geweest, geeft de overwinning van Wesemann hem moed. Zijn ploeg gelooft in hem. Hij zal morgen een beschermde status hebben binnen de CSC-ploeg.

Eigenlijk wil Hoffman niet stoppen voordat hij een klassieker heeft gewonnen: "Bert Wagendorp (journalist Volkskrant, red.) schreef ooit dat ik niet mocht stoppen voordat ik een wereldbekerwedstrijd had gewonnen. Daarin heeft hij wel een beetje gelijk. Ik ben nog niet klaar. Ik blijf dromen over zoiets moois. Servais Knaven is het ook ooit gelukt."

Zelf heeft hij veel twijfels over zijn vorm: "Het zit er ook niet meer in. De laatste keer dat ik echt topvorm voelde, was twee jaar geleden. Maar in Dwars door Vlaanderen stootte ik toen mijn knie en daarna heb ik me nooit meer super gevoeld. Doktoren hebben nooit iets kunnen vinden, maar ik voelde regelmatig die stekende pijn terugkeren. Gelukkig gaat het de laatste tijd een stuk beter."

Maar dat ook oudere renners nog grote wedstrijden kunnen winnen liet de 33-jarige Wesemann vorige week zien. Daar put Hoffman dan maar moed uit: "Toen dacht ik echt: fuck, het kan nog best. Zo'n overwinning houdt me op de been. Wesemann is bijna net zo oud als ik."

Voor Hoffman zijn deze weken de mooiste weken van het wielerseizoen: "Zolang ik fiets, wil ik Vlaanderen en Parijs-Roubaix rijden. Dat zijn mijn wedstrijden. En ach, mocht ik dan toch niet meer fietsen, dan kan ik me altijd nog nuttig maken bij de bouw van mijn nieuwe huis. Een loodgieter hebben we dan niet nodig."