GP Europa verlaagt prijzen kaartjes

Maurice (mbn)
De tickets voor de Grand Prix van Europa zullen in prijs worden verlaagd. De prijzen zullen met bijna 50 procent worden verlaagd.

In een poging om nog tot een uitverkocht huis te komen, worden de prijzen voor de Grand Prix verlaagd. De afgelopen jaren zagen ze op de Nurburgring teruglopende aantallen toeschouwers op de Grand Prix af komen. Eerder werden de prijzen voor de Grand Prix van Frankrijk ook al verlaagd.

Walter Kafitz, directeur Bedrijfsvoering van de Nurburgring, vertelde: "Formule 1 verkoopt zichzelf niet meer. We konden vorig jaar zelfs geen winst meer draaien." Hij is blij dat Michael Schumacher het voorlopig zo goed doet, want dat trekt nog wel de Duitsers aan. Een dergelijke dominantie van bijvoorbeeld Rubens Barrichello zou hem echt doen schrikken.

De prijzen voor de training- en kwalificatiesessies zullen met 20 euro worden verlaagd. Voor de donderdag zullen de kaartjes nog maar 29 euro kosten en voor de zaterdag 59 euro. Dat is bijna een prijsverlaging van 50% ten opzichte van vorig jaar.