Sergio mag vertrekken bij Roda JC

Maurice (mbn)
Roda JC heeft Sergio laten weten dat ze geen toekomst meer in hem zien. Hij mag uitkijken naar een nieuwe club en Roda JC zal aan een eventuele transfer meewerken.

Sinds zijn overgang van NAC Breda naar Roda JC in 2002 heeft Sergio Pacheco de Oliveira, kortweg Sergio, het nooit weten te maken in Kerkrade. Sommige periodes stond hij wel in de basis, maar echt lange periodes hield hij dat niet vol. Hoewel hij nog een contract heeft tot 2005, verlenen ze nu bij Roda alle medewerking aan een transfer.

Nol Hendriks, bestuurslid technische zaken van Roda JC, vertelde: "Op één of andere manier klikt het niet. Jammer, maar het is niet anders. Van zijn acties kun je een prachtige videoband samenstellen, maar de Sergio van die video hebben we tijdens wedstrijden te weinig gezien."

Ook trainer Wiljan Vloet betreurt het: "We hebben alles geprobeerd, maar we kregen hem maar niet aan het voetballen."

De zaakwaarnemer van Sergio, Roger van Gool, reageerde namens Sergio: "Sergio zoekt niet de schuld bij club of trainer. Hij weet zelf ook dat het niet je-van-het is. In potentie is hij een van de beste spelers achter de spitsen in Nederland, rijp voor de top-drie. Wel is het zo dat hij zelden of niet op zijn eigen positie heeft gespeeld. Roda speelt zonder man direct achter de spitsen. Dat is overigens het goed recht van club en trainer, maar als je Sergio als buitenspeler gebruikt komt hij minder goed tot zijn recht."