Samenwerking Jordan en Toyota?

Maurice (mbn)
De geruchten gaan dat Jordan en Toyota onderhandelen over een samenwerkingsverband. Per volgend seizoen zou men daarmee willen beginnen.

Jordan zou vanaf volgend seizoen met de motoren van Toyota willen gaan rijden. Daarnaast wordt gesproken over het aangaan van een breder samenwerkingsverband, waarbij wordt gekeken naar een verband zoals Ferrari en Sauber dat momenteel hebben. Daarbij worden ook aerodynamica en gegevens met elkaar gedeeld, tegen de limieten van de regels aan.

Voor zowel Toyota als Jordan zou een samenwerking veel kunnen betekenen. Toyota rijdt volgens de verhalen met de krachtigste motor van het veld, maar op het gebied van aerodynamica en ervaring lopen ze achter bij andere teams. Jordan mist een deel financiering, maar kan wel bogen op jarenlange ervaring in de Formule 1. Het grootste obstakel zou de bandenleverancier zijn. Jordan rijdt op Bridgestones en Toyota op Michelins. Beide bandenfabrikanten zien het doorspelen van gegevens naar een team dat voor de concurrent rijdt niet zitten.