Steels niet naar Olympische Spelen

Vincent (Ali Salami)
De Belgische sprinter Tom Steels heeft besloten niet naar de Olympische Spelen in Athene te gaan. De Vlaming wou aanvankelijk met Matthew Gilmore deelnemen aan de koppelkoers, maar een val tijdens de Wereldbeker op de baan in Moskou bracht een voortijdig einde aan zijn plannen.

Sinds deze val heeft hij niet meer goed getraind en dat heeft hem in samenspraak met de Belgische wielerbond doen besluiten niet deel te nemen aan de OS.

Steels zei dat hij volledig in zijn kansen geloofde en dat zijn val de hoop liet vervliegen. Onder normale omstandigheden zou hij zich met Gilmore makkelijk hebben kunnen kwalificeren, maar door zijn val moet hij noodgedwongen anderen de kans laten deel te nemen namens België. Verder voegde de rijder van Landbouwkrediet nog toe dat hij zich vanaf nu volledig op het wegseizoen richt.

De voorzitter van de Belgische wielerfederatie zei in een reactie dat hij de beslissing van Steels respecteert, maar dat het hem ook spijt, omdat de sportieve ambities die de bond had hiermee zijn verdwenen.