Heidfeld wil nieuwe onderdelen

Redactie FOK!frontpage
Bij Jordan lijkt het allemaal nog slechter te gaan dan afgelopen seizoen. Beide Jordans kwalificeerden zich als 15e en 16e, maar zelfs die startplaatsen gingen niet door.

De motor van Nick Heidfeld had het in de vrije training begeven, waardoor zijn motor voor de kwalificatie was vervangen. Daarom werd hij teruggezet en moest hij vanaf de 18e plek starten. Heidfeld zelf beseft nu ook dat hij bij Jordan op een plek is gekomen die op instorten staat.

"Ik ben blij dat ik de race heb uitgereden, dat is het beste van dit hele weekend voor mij. Het was geen perfecte race. Het grootste probleem was om met de balans van de auto uit de voeten te kunnen. Het was de eerste keer dat we de nieuwe Bridgestone's gebruikten en ze zijn een stuk beter maar we moeten hard werken om ze te begrijpen", aldus de Duitser.

"Er waren ook een aantal andere kleine probleempjes zoals een remprobleem en opgehouden worden door een Minardi, die een blauwe vlag kreeg. Ik weet niet of hij een penalty heeft gehad, maar dat moest eigenlijk wel. We hebben voor de GP van San Marino een test in Silverstone. We zullen veel bandentests gaan doen en hopelijk hebben we een aantal nieuwe dingen op de wagen", vervolgde Nick Heidfeld.

Teamgenoot Giorgio Pantano kende ook problemen tijdens de race. "Ik heb mijn best gedaan. We hadden een klein probleem met de remmen en het differentieel tijdens de laatste tien ronden. Tijdens mijn tweede stint had de wagen veel last van onderstuur. Het is goed dat ik mijn eerste drie races heb uitgereden en ik denk dat ik mezelf verbeterd heb in de kwalificatie", vertelde de Italiaan.