FIA straft Ferrari en Ralf Schumacher

Maurice (mbn)
De FIA heeft na de Grand Prix van Bahrein straffen opgelegd aan Ferrari en Ralf Schumacher. De straffen hebben geen gevolgen voor de uitslag.

De FIA legde Ferrari een boete op van tienduizend dollar, vanwege het hinderen van Trulli bij de pitstop van Rubens Barrichello. Ralf Schumacher kreeg een officiële waarschuwing, vanwege zijn incident met Takuma Sato.

Bij incidenten waarbij twee auto's betrokken zijn wil de FIA geen straffen meer uitdelen tijdens de race. Vaak waren het situaties waar veel discussie over bestond, waarbij de straffen direct invloed uitoefenden op de race. Deze straffen zijn de eerste voorbeelden daarvan.

Ferrari werd gestraft, omdat ze Barrichello wegstuurden na een pitstop terwijl dit een gevaarlijke situatie voor een andere coureur, Trulli, opleverde. Barrichello was zich niet bewust van de fout: "Het was niet mijn bedoeling om Jarno te blokkeren."

Ralf Schumacher kreeg de schuld van een botsing met Takuma Sato toebedicht. De officiële waarschuwing dient niet licht te worden opgevat. Deze waarschuwing zal, in toekomstige situatie waarbij Ralf Schumacher is betrokken, doorwegen. Als hij op korte termijn weer een officiële waarschuwing krijgt, kan hij worden geschorst voor één race.