Rink en Sturing botsen

Maurice (mbn)
Edward Sturing heeft Paulo Rink buiten de selectie gelaten van Vitesse voor de wedstrijd tegen AZ, vanwege een gebrek aan inzet.

Sturing heeft niet het idee dat Rink wil vechten om degradatiue te voorkomen. De spits, die deze winterstop werd gehaald, moet het doen met een plaats op de tribune.

Edward Sturing vertelde: "Ik heb het idee dat Rink er niet alles aan doet, terwijl ik van iedereen in deze fase dat wel verwacht. Hij moet begrijpen waar het om gaat bij Vitesse. Het gaat niet alleen om de prestatie tijdens wedstrijden, ook op de training moet hij laten zien dat er geknokt moet worden om Vitesse in de eredivisie te houden. Hij moet een voorbeeldfunctie hebben voor de jeugdige spelers. Vandaar mijn beslissing hem niet mee te nemen naar Alkmaar. De bal ligt nu bij hem. Het wil niet zeggen dat hij helemaal niet meer in actie komt, dat ligt aan de speler zelf."

De zaakwaarnemer van Rink, Gordon Stipic, heeft boos gereageerd: "Sturing heeft iets tegen de persoon Rink en dat is een kwalijke zaak. Hoewel Paulo niet altijd goed gespeeld heeft, is hij na de winterstop wel de topscorer van Vitesse. Volgens Sturing is de teloorgang van Vitesse vooral de schuld van Paulo, maar hij zou eens in de spiegel moeten kijken. Waarom staat de club zo laag? Omdat ze een onprofessionele trainer hebben."