Bridgestone gemotiveerd voor Bahrein

Maurice (mbn)
Bridgestone gaat goed gemotiveerd en met goede moed naar Bahrein. Met in totaal 1400 banden hopen ze de winst weer binnen te kunnen slepen.

Ook voor de bandenleverenaciers is de race in Bahrein een spannende. Zonder veel informatie over de baan en baantemperaturen tjdens de race hebben ze banden moeten produceren. Komend weekend zal blijken of ze daarbij geen fouten hebben gemaakt. Vorig jaar bleek Bridgestone vaak minder in de hitte en het belooft warm te worden in Bahrein. Bridgestone neemt net zoals voor Sepang speciaal voor de hitte ontwikkelde banden mee. In totaal worden vier bandencompounds meegenomen voor de vier Bridgestone-teams.

Hiroshi Yasukawa, directeur motorsport bij Bridgestone, keek eerst nog terug: "Terwijl het nog maar de tweede race van het seizoen was, was de Grand Prix van Maleisië erg belangrijk voor ons. Het doel deze winter was om onze concurrentiepositie in de warmte te verbeteren. Om dan Michael Schumacher te zien winnen, Rubens Barrichello vierde te zien worden en Felipe Massa een punt te zien pakken, was een goede indicatie voor ons."

Hij keek ook vooruit: "In Bahrein kunnen we weer een zeer opwindende race verwachten. Het nieuwe circuit presenteert ons een ongewone uitdaging, maar ik heb vertrouwen in onze technische staf. We willen onze toegenomen kracht laten zien en willen weer onze teams in de podiumplaatsen en in de punten zien finishen."