Trulli: "Het draait om aanpassingsvermogen"

Redactie FOK!frontpage
Jarno Trulli hoopt dat het harde werken door het Renault team omgezet zal worden in goede resultaten. De Renault R24 heeft al laten blijken betrouwbaar te zijn, beide wagens kwamen de eerste 2 races aan de finish.

"Onze belangrijkste voorbereiding vindt plaats op woensdag en donderdag. Dan wandelen we met de ingenieurs over het circuit. Op dat moment weet je pas echt hoe de bochten eruit zien, daarvoor was het alleen maar speculeren. De tests op vrijdag worden belangrijk, want dan maken we een bandenkeuze en kiezen we voor een bepaalde set-up van de wagen. Dat wordt zeker een grote uitdaging", vertelt de Italiaanse rijder

Jarno: "Het wordt mijn eerste keer in de woestijn en de eerste keer dat ik het Midden-Oosten bezoek. Het zal een interessante week worden. De uitstekende faciliteiten langs de baan maken van het circuit één van de beste circuits van de Formule 1-kalender en de veiligheidseisen zullen erg hoog zijn."

"De R24 deed het goed in Maleisië, maar door de hoge temperaturen bleek de wagen lastig te controleren. Maar we hebben daarvan geleerd en over het algemeen presteert de wagen prima onder hoge temperaturen. Het zal een zware race worden, net als in Maleisië, maar we hebben er veel vertrouwen in."

"Het draait in Bahrein vooral om aanpassingsvermogen; je kan alleen over het circuit rijden dat je op dat ene moment daar aantreft. Het maakt ons leven wel moeilijker. We zijn namelijk gewend aan het racen onder voorspelbare omstandigheden en dat maakt het kiezen van een set-up makkelijk. Wat ons ook staat te wachten in Bahrein: we moeten daarmee omgaan en ons daaraan aanpassen. Dat is tijdens een race natuurlijk altijd het geval, maar tijdens de Grand Prix van Bahrein zal het van nog groter belang blijken te zijn", aldus Trulli.