Groningen zet Vrede uit selectie

Vincent (Ali Salami)
Regillio Vrede zal de komende tijd niet voor zijn club FC Groningen uitkomen. De spelers is door de club voor onbepaalde tijd geschorst.

De schorsing komt na de ruzie zondag tussen de verdediger en zijn ploeggenoot Paul Matthijs tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. De twee waren het oneens over het nemen van een vrije trap, waarna ze elkaar in de rust in de haren vlogen. Daarop werden beiden gewisseld en naar huis gestuurd.

Het voorval vond plaats na twee vrije trappen. Die worden over het algemeen genomen door Matthijs, waarbij Vrede dan naar voren komt om met zijn lengte voor gevaar te zorgen in het zestienmetergebied van de tegenstander. Matthijs speelde echter de eerste keer Hugo aan, waarna Vrede hem liet weten dat hij dat hele stuk niet voor niets liep. De tweede vrije trap speelde Matthijs echter weer Hugo aan, waarna voor Vrede de maat vol was.

Vrede is voorlopig geschorst, terwijl hij en de club naar een oplossing zoeken. FC Groningen komt later deze week met een mededeling naar buiten komen.