Geblinddoekt 320 kilometer per uur?

Vincent (Ali Salami)
Heb je er ooit van gedroomd in een Formule 1-wagen te rijden? Je droom zou uit kunnen komen. Er gelden echter wel een paar regels: je wordt geblinddoekt en zult moeten proberen snelheden tot 320 kilometer per uur te rijden.

De kans wordt je aangeboden door Anita Knight, de oprichter van het bedrijf Record Breakers. Dat bedrijf biedt moedige mensen de kans om een record te breken en daarmee de liefdadigheidsorganisatie British Blind Sport te helpen. Deze organisatie helpt blinden aan de faciliteiten om te sporten.

De uitdaging in de F1-wagen is het huidige record 'blind rijden' van 231,5 kilometer per uur te verbeteren. "Het is mogelijk het wereldrecord met meer dan 80 kilometer per uur te verbeteren in een Formule 1-racewagen." aldus Knight. De waaghals krijgt voor zijn recordpoging de benodigde training.

Op de website www.recordbreakers.co.uk kan uit nog 25 andere records worden gekozen, zoals een onderwatermarathon in Loch Ness of een speciale tocht in de jungle in Borneo. Deelname is gratis, mits men een vereist bedrag aan sponsorgeld binnen weet te halen.