Michelin heeft vertrouwen

Redactie FOK!frontpage
Bandenfabrikant Michelin had veel vertouwen in een overwinning van het Franse rubber in Maleisië. Ondanks dat de overwinning daar naar het Bridgestone-rubber ging, zijn ze toch tevreden en gaan ze met veel vertrouwen richting Bahrein.

"We verlieten Maleisië met een erg positief gevoel", vertelde Michelin Motorsport Directeur Pierre Dupasquier. "We gaan nu van Sepang naar Bahrein, een baan waarvan we geen relevante informatie tot onze beschikking hebben. We weten nog niet wat ons boven het hoofd hangt, behalve dat het warm zal zijn. Daarnaast is er een kans dat er veel zand op de baan waait, een factor die het gehalte aan grip drastisch zal verlagen. Wat ik echter wel met zekerheid kan zeggen, is dat we ons zo goed als mogelijk hebben voorbereid."

Pascal Vasselon, Formule One programma manager van Michelin vertelde het volgende: "Bahrein mag dan wel enorm heet zijn, het lijkt er niet op dat de baan ontzettend zwaar zal zijn voor de banden, zoals dit wel het geval is in bijvoorbeeld Barcelona. We zijn van plan drie verschillende droogweerbanden mee te nemen. Volgens onze berekeningen verlies je per ronde 0.3 seconde per tien kilo brandstof. Toch is het moeilijk met zekerheid te zeggen, tot dat de coureurs echt hebben gereden. Het voorbereiden op evenementen zoals deze zijn altijd interessant. Ik heb er al het vertrouwen in."