Maleisië: de wetenswaardigheden

Vincent (Ali Salami)
Nog een paar dagen en de tweede ronde in dit F1-seizoen gaat van start. Een mooi moment om eens naar wat wetenswaardigheden over de Grand Prix van Maleisië te gaan kijken.

- De winst van Ralf Schumacher voor Williams in 2002 was de eerste keer dat Ferrari in Sepang werd verslagen. Tijdens de eerste race in 1999 won Eddie Irvine, in de jaren 2000 en 2001 werd er door Michael Schumacher gewonnen.

- Sepang is het enige circuit ter wereld dat het F1-logo in zijn officiële naam mag gebruiken.

- De eerste Grand Prix van Maleisië verliep nogal controversiëel. Eddie Irvine en Michael Schumacher werden namelijk gediskwalificeerd van de eerste en tweede plaats omdat ze met illegale bargeboards reden. De diskwalificatie werd later ingetrokken.

- Wie op het circuit van Sepang een ongeluk krijgt is van alle circuits mogelijk daar het beste af. Ernaast staat namelijk één van de meest geavanceerde medische voorzieningen bij een circuit, met onder andere een röntgenafdeling en een laboratorium.

- Op het circuit werd voor het eerst een drive-through-bestraffing gegeven. Dat gebeurde vorig jaar na een botsing met Michael Schumacher.

- Die Michael Schumacher was in alle Grand Prix' van Maleisië van pole van start gegaan, totdat Fernando Alonso in 2003 vanaf de eerste plaats mocht starten.

Nog enkele andere wetenswaardigheden zijn op de website van ITV.com terug te vinden.