Ibrahimovic verlengt contract niet

Maurice (mbn)
Ajax wil het contract van Zlatan Ibrahimovic graag openbreken en verlengen, maar na enkele besprekingen heeft Ibrahimovic aangegeven het contract niet te willen verlengen.

Ajax wilde het contract verlengen om de waardering aan de speler om te zetten in een hoger salaris en anderzijds zo later een hogere transfersom voor de speler te kunnen vangen. De Zweedse spits voelt daar niet veel meer voor. Waarschijnlijk hoopt hij aan het einde van dit seizoen al naar een topclub te kunnen vertrekken.

Ibrahimovic werd in de winterstop, en wordt ook nu nog, in verband gebracht met enkele Europese topclubs. Juventus en Barcelona zouden interesse hebben, maar voorlopig is er nog geen concrete belangstelling.

Zaakwaarnemer Mino Raiola vertelde: "Wat wel duidelijk moet zijn is dat Zlatan er geen enkel probleem mee heeft bij Ajax te blijven." Hoewel hij de verhalen over Juventus kent, ziet hij in Barcelona een concretere kandidaat: "Maar Barcelona klinkt nóg serieuzer, alhoewel zij ook niets aan Ajax hebben laten weten en er is dus geen sprake van daadwerkelijke interesse."