Williams past auto al aan

Maurice (mbn)
Andere jaren wachtten de meeste teams met aanpassingen aan de auto tot de eerste race in Europa. Dit jaar hebben verschillende teams, waaronder Williams, al aanpassingen voor Sepang.

Sam Michael, Chief Operations Engineer bij Williams, heeft aangegeven dat Williams al in Maleisië een aantal aanpassingen op de auto zal hebben, om te trachten de achterstand op Ferrari te verkleinen of ze zelfs helemaal in te halen. Ook over de te volgen tactiek wordt volop nagedacht.

Sam Michael vertelde: "Sinds Melbourne hebben we een aantal ontwikkelingen aan de auto doorgevoerd die hopelijk onze performance in Maleisië verbeteren. We hebben ook al een mogelijke pit-stop strategie uitgedacht en op basis daarvan gaan we kijken of dat met één van de twee specificaties banden van Michelin mogelijk is. Met de nieuwe regels zijn de strategieën veranderd en moet je een goede afweging maken tussen risico en de te behalen winst. Het is moeilijk te bepalen wanneer je de rijder voor de eerste stop moet binnenhalen."

Ook het weer speelt daarbij een rol: "Maleisië zal een stuk warmer zijn dan Australië, en er is het dagelijkse risico van een tropische regenbui die vaak in die regio voorkomen." Hij beconcludeerde: "Wij zijn nu tweede in het constructeurskampioenschap met negen punten en op Sepang willen we daar verder op door bouwen met een goed resultaat."