Berger: "Williams heeft tijd nodig"

Maurice (mbn)
Gerhard Berger, voormalig Williams-teamlid, denkt dat Williams nog veel tijd nodig heeft voordat ze de strijd met Ferrari kunnen aangaan. Hij verwacht dat ze pas in het midden van het seizoen zo ver zijn.

Hoewel Patrick Head van Williams hoopt dat zijn team in Maleisië al de strijd kan aangaan, denkt Gerhard Berger hier anders over. Williams wil voor beide kampioenschappen gaan. Een lange periode geen wedstrijden winnen kan funest zijn voor die ambitie.

Gerhard Berger vertelde in een interview: "Ik denk niet dat Williams het gat met Ferrari al in de eerste seizoenshelft kan dichten, want het was echt heel groot. Het team was voor het seizoen erg blij met de balans en de prestaties van de auto, dus ik denk niet dat ze echt grote problemen hebben. Ze hebben gewoon tijd nodig om ontwikkelingswerk te doen."

Hij vervolgde: "Ontwikkelingswerk kost gewoonlijk wat tijd. Dus ik voorzie geen grote omslag in de komende races, behalve dan de invloed van de hitte en de banden. Misschien gaan we vanaf het midden van het seizoen heftige concurrentie zien.�