Het laatste jaar voor Waterreus

Benjamin (Dagobert)
Na tien jaar scheiden de wegen van PSV en Ronald Waterreus. "Het is mooi geweest. Meer zit er niet in, niet voor mij en niet voor PSV", zo vertelde Waterreus.

De 33-jarige doelman ziet dat de rek uit het elftal is, doordat er gebouwd is op een aantal spelers die liever ergens anders zouden spelen. "Die constatering is misschien pijnlijk, maar wel realistisch. En zegt alles over heden, verleden en toekomst van de club."

Een nieuwe club heeft de Limburger nog niet. Hij ziet zichzelf niet bij een middenmoter in een 'minder aansprekend' land spelen, maar een plek als tweede keeper bij een topclub sluit hij niet uit. "Het lijkt me heel mooi om bij Bayern München samen te werken met Kahn. Maar ik zou me er niet bij voorbaat bij neerleggen dat ik twee jaar geen wedstrijd kan spelen. Ook dan moet je beter willen zijn dan die ander. Als vervolgens blijkt dat ik nooit word opgesteld, heb je meteen het antwoord op de vraag of ik wel goed genoeg ben voor de Europese top," zo vertelde Waterreus. Ook een avontuur in Amerika ziet hij wel zitten.

Waterreus kan ondanks zijn doorlopende contract transfervrij vertrekken uit dank door de grote inzet door de jaren heen. Waterreus: "Dat PSV me transfervrij laat gaan, is een groot gebaar van de voorzitter." Als het aan Waterreus ligt is dit geen definitieve scheiding, hij heeft een wens om ooit nog terug te keren bij PSV, maar dan niet als speler: "'Ooit wil ik voorzitter worden van PSV. Dat zou wel iets zijn voor mij. Ik moet me sterk vergissen als ik hier niet terugkeer."