Wenger stopt drankgebruik in de ban

Maurice (mbn)
Arsene Wenger heeft bij Arsenal de teugels voor alcoholische dranken weer wat aangehaald.

Arsenal was in Engeland de eerste club die in het spelershome geen alcohlische dranken meer ging schenken. Wenger voert dat verbod nu verder door. Hij wil niet meer dat spelers samen gaan drinken en verbied het nuttigen van drank in de spelersbus. Na uitwedstrijden werd regelmatig door een aantal spelers wat drankjes genuttigd. Wenger vindt dit niet meer kunnen.

Wenger zei: "We zullen niet meer als groep tezamen drinken en ik zie niet in hoe een regelmatige drankgebruiker kan overleven in het topvoetbal. Om op een topniveau te spelen heb je controle nodig over je leven en daar maakt doorzettingsvermogen deel van uit. Als een speler twee of drie drankjes drinkt in het bijzijn van zijn coach en daarna in zijn auto stapt en een ongeluk heeft, dan zijn wij ook schuldig."

Hij vervolgde: "Ik heb geen ademanalyse nodig om te zien of een speler heeft gedronken. Ik ben opgegroeid in een bar en het is niet moeilijk om te zien of iemand dronken is. Maradonna verloor controle over zijn leven, maar kon zich redden doordat hij geniaal was. Maar de meeste spelers zijn niet zo en kunnen niet op het topniveau spelen als ze hun leven niet onder controle hebben."