Gaan we naar 2.4 liter motoren?

Redactie FOK!frontpage
De Formule 1 teambazen proberen al een tijdje tot een overeenkomst te komen tot het reduceren van de motorinhoud. Dit zou de kosten aanzienlijk kunnen verminderen en ook de snelheid naar beneden halen.

Het idee was om de motorenfabrikanten simpel twee cilinders van een bestaande V10 af te laten halen. Dit zou dan een 2.4 liter V8 opleveren. Dit zou ook veel voordeel opleveren voor de autoindustrie, omdat deze kleinere motoren gebruiken voor hun produktiemodellen. In het verleden is dit idee geblokkeerd door BMW.

Omdat een beslissing unaniem dient te zijn is hier nooit iets van gekomen. Nu is er schijnbaar een compromis als Ferrari ingaat op het aanbod om minder te gaan testen. Iedereen, behalve Ferrari, wil het testen drastisch verminderen. Ferrari wil wel heel graag overstappen op 2.4 liter motoren.

Ecclestone liet eerder deze week weten graag naar 20 races en 20 testdagen per jaar te willen gaan om zo de kosten te verlagen. Volgens de teambaas van Renault, Flavio Briatore, moet de Formule 1 zijn kosten met 40 tot 50 procent verminderen en is dat zeker ook mogelijk.

Ecclestone denkt dat het allemaal niet zo gemakkelijk zal gaan en volgens hem is de enige mogelijkheid om de teams minder geld te gaan geven.